
Właściwości pestki z awokado
Wyrzucasz pestkę z awokado? 🗑 To błąd! Właściwości pestki z awokado.
Właściwości antyoksydacyjne❗️
W pestce znajduję się w niej aż 70% przeciwutleniaczy obecnych w całym awokado, które obniżają poziom cholesterolu we krwi oraz redukują ciśnienie.
Ekstrakt z twardej części awokado❗️
Według badań przeprowadzonych w 2013r. naukowcy z Uniwersytetu Antioquia w Kolumbii udowodnili, że ekstrakt niszczy komórki rakowe, nie uszkadzając przy tym tych zdrowych.
Błonnik❗️
Pomaga w leczeniu wszelkich problemów trawiennych. Na przykład wspomaga odchudzanie oraz zapobiega zaparciom.
👉🏻 Oczywiście nie próbuj jeść pestki wyjętej prosto z awokado – jest gorzka i zbyt twarda.
Wysusz ją na przykład na kaloryferze (około 3 dni), a następnie rozbij młotkiem. Cząstki zmiksuj na proszek. I gotowe! Możesz dodać ją np. do owsianki, koktajlu czy też posypać sałatkę. 🍹🥗
Po więcej ciekawostek zapraszamy na naszego Instagrama – https://www.instagram.com/kissmyhass.pl/
Najlepsze jakości Awokado Hass zamówicie tutaj – https://kissmyhass.pl/kontakt/